Cégünkről

Bemutatkozás és termék ajánló
A „Barta Mézes” immár negyedik generáció óta apáról fiúra szálló családi vállalkozás, amely kézzel készített, valódi mézes puszedlit, cukorkákat, továbbá kézzel díszített ajándék mézes figurákat készít. A „Barta Mézes” vállalkozást dédnagyapám alapította 1890-es években. Édesapám, már egész kicsi koromtól arra kondicionált, hogy én is folytassam a hagyományt. Így tudatosan választottam az édesipari képzettséget adó technikumot. Gyerekkorom óta részt vettem a készítésben és a rendezvényeken történő értékesítésben. A titkos családi receptek és a készítés technológiája belém ívódott.Legfontosabb küldetésünk, hogy megőrizzük a hagyományos kézműves édességkészítés folyamatát és prémium minőségű édességet készítsünk, ezért őstermelőktől beszerzett valódi mézzel készül minden mézes termékünk.Szeretnénk termékeinket elérhetővé tenni minél több ember számára.Fontos számunkra az a sok pozitív és elégedett vásárlói visszajelzés amit kapunk minden alkalommal, mert ez inspirál minket arra, hogy magas minőségben, prémium termékeket adhassunk.

Mézeskalács gyár
Monor egyik utcácskájában készülnek Magyarország legfinomabb mézes süteményei. (A Kosár magazin puszedli tesztje alapján.)

100 éve már
A családban több, mint 100 évre van visszavezetve a mézeskalács, keleti édesség készítő szakma. A mai világban, amikor minden gépesítve van, ritka számba tartozik, hogy kézi gyártású a mézeskalács, a cukorka.
A férjem nagypapája a Dunántúlról származott, ő dolgozott mézeskalács és gyertyaöntő családnál. Amikor Monorra került, az Acsádi utcában indította el vállalkozását. Ezt követte és kitanulta a család (a férjem szülei). A gyerekek már beleszülettek és folytatták a Kinizsi utcában.

Nemzedékről nemzedékre
Én 1977-ben kerültem a családba, az egészségügyben dolgoztam és beletanultam az egészséges, mézeskalács gyártásába. A lányom és fiam segítségével gyártjuk a finom puszedlit amelyeket, különböző formákban és kiszerelésekben sütünk és csomagolunk. Bízom benne, hogy ők is folytatni fogják és gyermekeiknek tovább adva nem szakad meg a lánc. Ez a mesterség nemzedékről nemzedékre száll.

Előkelő helyezés
Egy vásárlóm hívta fel a figyelmemet, hogy milyen jó helyezést ért el a termékünk a Kosár Magazin mézes puszedli tesztjén. Nagy gyártók neveivel harcoltunk meg az első helyért. Ezért keresett fel, hogy ő is szeretné forgalmazni, ha már ilyen finom lett, amit készítettünk.

A nagyszülők még lovaskocsival, mi a ’80-as, ’90-es években vásárokban, búcsúkban értékesítettünk, hagyományos fasátorból, de már személygépkocsival jártuk az országot 100 km-es körzetben.
Az ország területén így sok boltban megtalálható termékünk. Eleinte csak a hagyományos vanília ízesítésű puszedlit készítettük, később bővítettük választékunkat különböző ízekkel (kókuszos, csokis, lekváros ízű), babapiskóta formával, kisebb-nagyobb kiszerelésben (200g, 300g, 500g).
Ünnepekhez, alkalmakhoz illő, különböző formákat is forgalmazunk: karácsonyfa, húsvéti nyuszi, esküvői …stb.

Hagyományosan, kézzel
A nagy cégekkel nehéz felvenni a versenyt, de a minőségben és ízben nem tudnak megelőzni! Míg a nagy gépsorok ömlesztik az árukat és autómata csomagol, addig mi minden egyes darabot szeretettel készítünk el, kézzel szaggatjuk, díszítjük, formáljuk és csomagoljuk.

A hagyományos íz megőrzése céljából tojással és mézzel dolgozunk. Így nem csak finom, de egészséges is! Nehéz árat tartani, hiszen évről-évre emelkedik a méz, a liszt és a többi alapanyag ára. Érthető módon egyre több az előírás a csomagoló anyagokon is, a sima celofán zacskókat is felváltották a díszített zacskók a modern társadalmi előírásoknak eleget téve.
Nagy multinacionális üzletláncokhoz nem tartozunk – ott ne is keressenek – kisebb boltokba szállítunk, rendezvényekre, búcsúkba, falunapokra, illetve városi napokra járunk.

A Monoron megrendezésre kerülő kisállatbörzén nagyon sok a visszajáró vásárlónk, mivel évek óta rendszeresen ott vagyunk és így a határon túlra is eljut a Barta Mézes.
Kézi gyártású omlós mentolos, omlós savanyúcukorkát, mogyorókrémes cukorkákat és készítünk, ám a mai gyerekek már nem nagyon ismerik ezeket, a legtöbben csak gyermekkoruk ízeit, emlékeit szeretnék feleleveníteni ezekkel a finomságokkal.
Ezekből túlkínálat van a boltok polcain, emiatt sokan nem is ismerik meg a termékeinket.

Marad a méz
Én bízom benne, hogy ebben a rohanó világban a fiatalság is rájön, hogy jó a hagyományos, kézi gyártású mézes- puszedli. Véleményem szerint csak meg kell kóstolni és az ember egy életre emlékezni fog az ízére.
A “mézes jellegű” termék előállítása olcsóbb lenne, de a minőségén, az ízén rögtön érezni. Inkább maradunk az eredeti recept és a valódi méz mellett és bízom benne, hogy a sok kis méhecske a jövőben is termel elegendő mézet nekünk.

Scroll to top